zvěřinový buřtguláš

Suroviny:

  • 0,5 - 1 kg zvěřiňáčků od MASO22 
  • velká cibule
  • 7 ks středně velkých brambor
  • sádlo (alternativně olej)
  • 1 l hovězího vývaru  (alternativně MASOX)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • pepř mletý (samozřejmě nejlépe kampotský od MASO22)
  • český česnek
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 2 lžičky majoránky
  • smetana na vaření
ALTERNATIVA PRO GURMÁNY
Pro milovníky ostřejších jídel MASO22 doporučuje nahradit zvěřiňáčka PIKANTNÍM ZVĚŘIŇÁČKEM

Postup:

Na rozpálený olej nebo sádlo (je chutnější) dáte na jemno nakrájenou cibulku a osmažíte do hnědá - ale nesmíte ji připálit ! Po osmaženi zasypete paprikou a za stálého míchání lehce jen minutku promícháte. Pak podlijete hovězím vývarem nebo vodou s rozmíchaným MASOXem, přidáte na kostičky nakrájené brambory a zvěřiňáčky, osolíte, opepříte, přidáte majoránku a   namačkaný česnek a necháte probublávat cca 20 minut. Když jsou brambory měkké, zaprášíte lehce připravenou moukou a přidáte smetanu pro zjemnění.... osolíte, opepříte a můžete servírovat.  Lze servírovat samotné, popř. s pečivem. 

Dobrou chuť Vám přeje kolektiv MASO22.CZ