Váš košík je nyní prázdný
Suroviny:
Postup:
V hrnci necháte pomalu na sádle orestovat nahrubo nakrájenou cibuli. Jak začne cibule zlátnout, přidáte kmín. Cibuli necháte téměř zčernat, je v tom učitý grif, ale pro začátečníky postačí, když cibule zásadně ztmavne a zmenší svůj objem zhruba na třetinu Ve druhém hrnci nebo na pánvi orestujete nakrájené maso, dokud se nevypaří všechna šťáva. Když se všechna šťáva z masa vydusí, a v hrnci či na pánvi zůstane jen tuk, maso přesuňte do hrnce s již orestovanou cibulí a důkladně promíchejte. Poté přidáte rajský protlak a po chvilce najemno nakrájený česnek a koření. Osolíte, opepříte a zalijete vývarem, nejlépe již teplým. To vše přivedete k varu. Následně oheň stáhnete a dusíte pod pokličkou, dokud maso nezměkne (2 hodiny +). Podle potřeby dochutíte solí.
Podáváte s pečivem nebo houskovým či karlovarským knedlíkem. Dle chuti je možné dozdobit smítkou jalovce, čerstvými brusinkami nebo červeným rybízem. Můžete přidat i cibuli nakrájenou "na měsíčky" a ručně vytlačenou do "vláken"
Guláš chutná nejlépe den odleželý
Dobrou chuť Vám přeje kolektiv MASO22.CZ© EASY CAFE 2024